Catering nieuws

Cateringspot houdt u op de hoogte van niews uit de catering branche. Heeft u zelf iets dat u met cateraars of mensen die geinteresseerd zijn in catering wilt delen? mail uw nieuws aan info@cateringspot.nl.

Tips voor bij uw catering

Geplaats op 23-09-2016 om 16:28
Tips voor bij uw catering

Een soepel verloop van uw evenement

Of het nu een kleinschalig familiefeest betreft of een groots opgezet bedrijfsevenement of congres: u wilt dat het zo gesmeerd mogelijk verloopt en de catering het beste tot zijn recht kan komen. Dit bereikt u het beste door vooraf met een aantal zaken goed rekening te houden en af te stemmen met uw cateraar.

Om u hierbij te helpen hebben wij voor u een aantal speerpunten en tips op een rij gezet, die we over de komende weken verdeeld zullen presenteren.

Ken uw gasten

Des te beter u inzicht heeft in wie uw gasten zijn en dit met uw cateraar overlegt, des te meer zij kunnen genieten en met een voldaan gevoel zullen terugkijken op uw gelegenheid of evenement. Wat zijn de diverse etnische en religieuze achtergronden, zijn er vegetariërs of gasten met specifieke dieetwensen of overgevoeligheden?

Het kan voorkomen dat één of meerdere gasten de gerechten die zijn geselecteerd niet kunnen eten, of zelfs ziek worden wanneer ze dit wel doen.

De meest voorkomende gevallen :

 

Zwangerschap

Een of meerdere gasten is zwanger en mag daardoor alleen boven de 60 graden verwarmde vlees- en visgerechten eten.

Glutenallergie of -intolerantie

Alle gerechten waar tarwe in voorkomt, of die hiermee in aanraking zijn geweest. Gasten met glutenallergie (coeliakie) kunnen erg ziek worden van glutenconsumptie.

Lactose intolerantie

Overgevoeligheid voor melkproducten. De ergste boosdoeners in deze categorie zijn Franse kazen en room(boter), oude of overjarige kazen zijn wel geschikt evenals sojaroom bijv. voor sauzen.

Vegetariërs

Niets is zo’ n afknapper voor vegetarische gasten  als ze alleen maar bijgerechten kunnen eten. De mogelijkheden voor vegetarische lekkernijen zijn eindeloos.

Speciale wensen vanuit een religie

Het niet eten van varkensvlees onder moslims of rundvlees onder hindoestanen.

Laat u niet afschrikken door dit soort zaken: Uw cateraar is een professional en denkt met u mee!

Meer informatie verschijnt in het volgende artikel...

 

Laatste berichten

Tips voor bij uw catering

Geplaats op 23-09-2016 om 16:28

Populair: Het warme en koude buffet

Geplaats op 11-07-2016 om 15:55

Welk type catering past het beste bij uw evenement?

Geplaats op 18-06-2016 om 15:56

Cateringspot.nl is vernieuwd!

Geplaats op 06-01-2016 om 12:05

Cateraar opgelet! Win een bedrijfsvideo

Geplaats op 28-04-2015 om 10:00

Toon alle berichten