Catering nieuws

Cateringspot houdt u op de hoogte van niews uit de catering branche. Heeft u zelf iets dat u met cateraars of mensen die geinteresseerd zijn in catering wilt delen? mail uw nieuws aan info@cateringspot.nl.

Welk type catering past het beste bij uw evenement?

Geplaats op 18-06-2016 om 15:56
Welk type catering past het beste bij uw evenement?

Welk type catering past het beste bij uw evenement?

Catering is beschikbaar in vele variaties en stijlen en het loont dan ook om het om van te voren goed na te denken over welke vorm het beste bij uw gelegenheid past. Wilt u ingetogen tafelen, of uw gasten bestoken met luxe culinaire hoogstandjes? Ter introductie voor u hieronder enkele veel voorkomende soorten catering, om u vast een idee te geven van de vele mogelijkheden.

Lopend buffet

Lopende buffetten zijn uitermate geschikt voor informele gelegenheden met veel gasten, waarbij voldoende zitplaats of statafels voorhanden zijn en de aanwezigheid van een kok voor het opdienen van gerechten niet vereist is.

Mocht u liever verschillende gangen hebben of gerechten waar a la minute nog bereiding voor dient plaats te vinden, zoals bij rood vlees of gebakken visfilet? In dat geval zal er een cateringmedewerker of thuiskok aanwezig moeten zijn om deze gerechten voor het tafelen de juiste garing mee te geven. 

Barbeque

Hoewel barbeque ook prima als aanvulling op een buffet kan dienen, is het vaak mogelijk om barbequepakketten af te nemen bij een cateraar met inbegrip van een grill en eventueel een kok op locatie om de producten tot in perfectie af te grillen. Denkt u er vooraf over na of u ook sauzen, broden, salades en bijvoorbeeld (wegwerp)bestek wilt afnemen. Bij de meeste cateraars is barbeque beschikbaar varierend van simpel tot zeer luxe, wat zich met name vertaald in goedkopere (doch zeer smaakvolle) vlees- en visproducten, bijvoorbeeld sate, speklappen,enz. tot de luxere soorten als steak of zalmfilet.

Hapjes / Fingerfood / Walking dinner

Van gevulde eieren, bitterballen of kipkluifjes tot geconfitteerde eend op toast en kaviaar: alles is bespreekbaar bij uw cateraar en past in meer of mindere mate bij uw gasten en type gelegenheid. Leg uw wensen voor aan de cateraars en laat hen meedenken over de juiste samenstelling.

Het is ook mogelijk dat u het elan van een dinner met meerdere gangen verkiest, zonder echt te hoeven tafelen, waardoor de dynamiek van uw gelegenheid kan worden behouden. In dat geval  kunt u voor Walking Dinner te kiezen: hapklare mini-gerechten met een grote verscheidenheid, verschillende gangen en voor elk wat wils, bij elkaar genomen goed voor een complete dinner experience. Houd u wel rekening met een langere looptijd.

High Tea

Een van oorsprong Engelse aangelegeheid, typisch geserveerd met vaak eerst zoete en aansluitend hartige variaties in de namiddag. Meestal bevat een high tea (naast thee!) in elk geval scones, een soort minibroodjes besmeerbaar met jam of andere toppings en als hartige variatie bijvoorbeeld mini-sandwiches met zalm. Ook bij high tea geldt dat u met uw cateraar een pakket kunt samenstellen dat het beste bij u en uw gasten past.

Thuiskok

De intimiteit van dineren in een restaurant in het gemak en comfort van uw eigen huis, meestal in wat kleinere kring. Thuiskoks kunnen een grote verscheidenheid aan menukeuzes leveren, waarbij u aangeeft aan welk soort diner u de voorkeur geeft. De thuiskok laat vervolgens zijn creativiteit de loop en u presenteren met meerdere gangen culinaire hoogstandjes.

Laatste berichten

Tips voor bij uw catering

Geplaats op 23-09-2016 om 16:28

Populair: Het warme en koude buffet

Geplaats op 11-07-2016 om 15:55

Welk type catering past het beste bij uw evenement?

Geplaats op 18-06-2016 om 15:56

Cateringspot.nl is vernieuwd!

Geplaats op 06-01-2016 om 12:05

Cateraar opgelet! Win een bedrijfsvideo

Geplaats op 28-04-2015 om 10:00

Toon alle berichten